Meteen naar de inhoud
Home » Blogs » Waarom solliciteren meer is dan alleen een baan krijgen

Waarom solliciteren meer is dan alleen een baan krijgen

Geschreven door: Floor van Koert en Charlotte van der Hulst – Content Creators. Datum: 24-04-2023

Wil je graag meer leren over de sector waarin je geïnteresseerd bent of jezelf verder ontwikkelen? Dan is solliciteren wellicht een goede optie voor jou. Het sollicitatieproces biedt namelijk niet alleen de kans op een nieuwe baan, maar biedt je ook een waardevolle ervaring en de mogelijkheid contacten op te bouwen. In deze blog lees je meer over de voordelen van solliciteren, zelfs als je denkt dat je niet de geschikte kandidaat bent.

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat solliciteren niet alleen gaat om het krijgen van de baan, maar ook om het opbouwen van ervaring en contacten in de branche waarin je geïnteresseerd of nieuwsgierig naar bent. Door te solliciteren, krijg je de kans om meer te leren over het bedrijf en de sector, en kun je waardevolle feedback ontvangen én vragen over je sollicitatieproces.

Wat zijn jouw sterke punten?
Ten tweede kan het sollicitatieproces ook een nuttige oefening zijn om jezelf te ontwikkelen en je vaardigheden te verbeteren. Het opstellen van een cv en sollicitatiebrief, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek en het ontvangen van feedback kunnen je helpen om te begrijpen waar je sterke punten liggen en waar je nog aan kunt werken.

Grijp je kans
Ten derde kan het zo zijn dat het bedrijf op zoek is naar andere kwaliteiten dan wat er in de vacature staat vermeld. Misschien ben jij wel de geschikte kandidaat voor een andere positie binnen het bedrijf. Door te solliciteren, kan het bedrijf je leren kennen en zien wat je te bieden hebt.

Durf!
Kortom, er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten solliciteren, zelfs als je denkt dat je niet de geschikte kandidaat bent. Het kan een waardevolle ervaring zijn om jezelf te ontwikkelen, en wie weet, misschien ontdek je wel een nieuwe carrièremogelijkheid die perfect bij je past! Bijvoorbeeld bij YORE ;).

Heb je een vraag of opmerking over deze blog? Neem gerust contact met ons op.